Ett vänligt bemötande

Trapphus med kub och perforerad plåt

I vanliga fall är ett trapphus inte ett ställe där man uppehåller sig. Men det kan ändra sig nu. Med en kub av perforerad plåt, som belyses inifrån. Detta gör trapphuset till en arkitektonisk höjdpunkt. Det får gärna ta lite längre tid att gå uppför trapporna.

Mjuk belysning i trapphuset

Johanna Spyri är barnboksförfattaren som skrev böckerna om Heidi. I hennes hemort Hirzel finns det ett trappräcke som uppvisar en kreativ ljusglimt. Arkitekterna Rolf Gmür och Eugen Antón inspirerades av traditionella bondstugor när de skulle skapa moderna flerfamiljshus med dagens former och material. Den arkitektoniska höjdpunkten i dessa hus är trappan – den svänger inte som vanliga trappor kring ett tomrum i mitten, utan kring en mjukt lysande kub av perforerad plåt. Om Heidi hade sett det här skulle nog hennes ögon också ha lyst av lycka.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.