Ett snyggt hölje till det nödvändiga

Underjordiskt garage med beklädnad av perforerad plåt

En offentlig byggnad klarar sig inte utan ett garage. Och särskilt inte i Münchens innerstad. Men man kan göra en dygd av nödvändigheten. En beklädnad av perforerad plåt döljer inte bara det fula. Den förvandlar det dolda till ett oförväxelbart designelement.

En veritabel designuppenbarelse

En ”plats för dialog” är vad den tyske förbundspresidenten Johannes Rau önskade sig när grundstenen lades för Münchens nya huvudsynagoga Ohel Jakob (”Jakobs tält”). Tre år senare gick hans önskan i uppfyllelse. Över 15 000 människor beundrade det kubformade judiska templet byggt i ljus travertin. Synagogans underjordiska garage väckte dock även det beundran på invigningsdagen. För att dölja de många elektriska kablarna använde Andrea Wandel perforerad plåt, vilket gav gästerna en veritabel designuppenbarelse när de körde ner i garaget.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.