Butiksdesign mäter skodesign

Skylthyllor av sträckmetall som publikmagnet

Den som vill sälja något, måste presentera det på rätt sätt. En ovanlig butiksdesign kan väcka kundernas intresse. Till exempel med hyllor av aluminium fastsatta på en väggbeklädnad av sträckmetall. Så uppstår skohyllor med äkta stjärnkvalitet. Helt enkelt omöjliga att motstå.

Sales promotion på polska

Mitt i Warszawa har den polske arkitekten Seweryn Nogalski från arkitektkontoret Pentagram kommit på ett sätt att locka till sig kunder som letar efter snygga damskor. Den av honom designade skobutiken i köpcentret Wileńska presenterar skorna på vita hyllor av valsad aluminiumplåt som fästs på väggbeklädnaden av sträckmetall från MEVACO. För väggbeklädnaden användes sträckmetall med romber 62x25x9 och romber 200x80x33. LED-spotlights riktar kundernas blickar direkt mot skyltningen.

Ännu är skobutiken som designats av Seweryn Nogalskis arkitektgrupp på arkitektkontoret Pentagram i Kattowice bara ett pilotprojekt. Mitt i köpcentret Wileńska överraskas besökaren av minimalistiska former och ädla material. Här hittar man mycket MEVACO sträckmetall med romber 62x25x9 i 2,0 mm aluminium, samt sträckmetall med romber 200x80x33 i 3,0 aluminium.

Butiksdesign för bekännande skofanatiker

Redan nu visar kundernas entusiasm att butikens inredning har träffat rätt. Man kan ju undra när Sarah Jessica Parker från "Sex and the City", som inte gör någon hemlighet av sin kärlek till vackra skor, kommer att göra om sin skogarderob på samma sätt? Kanske ganska omgående, eftersom "den här designen bildar en idealisk bakgrund för att visa upp skor", enligt Seweryn Nogalski. "Sträckmetall är ett absolut oöverträffat material för det här.

Ovanlig design som butikskoncept

Den som kommer in i butiken upplever en spännande synvilla: de vita hyllorna av valsad aluminiumplåt på sträckmetallväggarna ser ut som båtar på en glänsande sjö. Precis det var vår idé för att skapa skyltningsväggarna." Ganska ovanligt, och inte utan risk för en affärskedja. Men Seweryn Nogalski har redan samlat på sig en mängd erfarenheter av att skapa framgångsrika butikskoncept. "I Big Star-butikerna som vi designat har vi också satsat på sträckmetall", säger han. "Det fungerar bra där också."

Effektfull iscensättning av skor

Individualitet är honnörsordet i konceptet, och här kan arkitekten använda sig av sträckmetallens mångsidighet. "Med hjälp av LED-spotlights kan man lysa upp butiken som en teaterscen. Ljusreflexerna som skapas på sträckmetallen leder blickarna till skorna. Det här materialet är verkligen något alldeles extra – trots sin motståndskraft går det att använda på många olika sätt. Vi kan lackera det eller låta det utsättas för korrosion, det går att svetsa eller skruva – alla idéer går att förverkliga och resultatet blir alltid snyggt."

Elegant och estetisk presentation

Precis så är det också i köpcentret Wileńska. När Seweryn Nogalski frågar butikens ägare vad han tycker om det hela, svarar han: "Det är mycket elegant och estetiskt tilltalande." Vad kan man mer önska sig som arkitekt? Kanske bara det att Sarah Jessica Parker också snart faller för konceptet. Hon skulle säkert uppskatta att se sina favoritskor stå i rampljuset på det sättet.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.