Stål är lösningen: insynsskydd av metall

Bada ostört tack vare perforerad plåt

Du vill säkert hålla det privata för dig själv, eller? Då bör du tänka på att skaffa ett insynsskydd av perforerad stålplåt. Metall är det material som inspirerar formgivarna på ett glänsade sätt. Med perforerad plåt från MEVACO ingår dessutom den enkla skötseln. Ostörd badglädje som varar länge.

Insynssäkert, men med goda utsikter

Enligt marknadsundersökningsföretaget GfK finns det 660 000 privata pooler i Tyskland och ytterligare 12 000 nya pooler tillkommer varje år. Det är en lovande bransch som Petra Ketzer arbetar inom med sitt företag ”Rund ums Schwimmbad” (”Kring poolen”). Sedan en tid tillbaka finns på hennes demonstrationsområde en pool med insynsskydd av MEVACOs perforerade plåt Rg 20-48,5 av galvaniserat stål. ”Allt fler bestämmer sig för att köpa ett insynsskydd. En förutsättning är att det är enkelt att rengöra. Då är perforerad plåt bättre än alla andra material”, berättar Petra.

Efter Frankrike och Spanien är Tyskland den tredje största europeiska marknaden för privata pooler. Enligt marknadsundersökningsföretaget GfK finns det 660 000 privata pooler i landet och ytterligare 12 000 tillkommer varje år. Inte att undra på att Petra Ketzers företag ”Rund ums Schwimmbad” inte har någon brist på arbete.

Högst på önskelistan: insynsskydd av stål

”Att simma och plaska runt i, den självklara medelpunkten för en utomhusfest ... den som en gång har haft en pool vill aldrig mer vara utan”, försäkrar hon. En tydlig trend har hon lagt märke till: ”Tomterna blir allt mindre, och därmed även de fria ytor som finns tillgängliga för poolen. För att skydda den privata sfären bestämmer sig allt fler för att skaffa ett insynsskydd.” Dessa tillverkas idag ofta av perforerad plåt från MEVACO.

Metall med ”enkelriktad sikt“

”Tidigare användes palissader av tryckimpregnerat trä eller buskar”, förklarar Petra Ketzer. ”Det frångår man mer och mer numera, eftersom sådana material kräver ständig skötsel. Dessutom är risken stor att vattnet i poolen förorenas. De här problemen slipper man med insynsskydd av perforerad plåt från MEVACO. Vi använder gärna 2 millimeters perforerad plåt, Rg 20-48,5, av stål som galvaniserats av MEVACO. Där är hålen tillräckligt stora för att skapa en känsla av öppenhet. Men man får ändå ett fullgott insynsskydd. Dessutom tål materialet väder och vind och är mycket lättskött.”

Rena lösningar är dagens trend

Perforerad plåt från MEVACO understryker därmed en tydlig tendens kring de privata poolerna. ”Anläggningarna blir alltmer tekniska”, säger Petra Ketzer. ”Idag bygger vi in ett blandningssystem och ett automatiskt rengöringssystem i nästan varenda pool. Dessutom arbetar vi just nu med saltvattenelektrolys som gör att vattnet inte längre måste kloreras.” Då passar det väl att använda moderna material även omkring poolen?

Håller från badsäsong till badsäsong

”Vid rådgivningssamtal brukar jag alltid rekommendera det”, säger Petra Ketzer. ”Den som vill ha det bekvämt – och vem vill inte det? – kan inte hitta ett bättre insynsskydd än ett av perforerad plåt från MEVACO. Fördelarna är uppenbara – när det väl står på plats behöver du inte tänka på det mer.” Bra att veta när nästa poolsäsong börjar.

skriv ut broschyr

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.