Sträckmetall världens bästa kombitalang

Inne- och utemöbler av aluminium, stål och mycket mera

Utemöbler av aluminium eller stål – med sträckmetall är allt möjligt. Även till innemöbler! Innovativa formgivare världen över har redan upptäckt sträckmetall som material. Till exempel Oscar Maschera och Nestor Perkal. Deras sittmöbelserie är urban möbeldesign för både inom- och utomhus. Varsågod och sitt!

Konst att sitta på: "Caballito Blanco"

New York Times, Interior Design och Elle - den internationella pressen är överens om att italienaren Oscar Maschera hör till de bästa läderkonstnärerna i världen. Tillsammans med den argentinske designern Nestor Perkal har han nu upptäckt MEVACO och skapat sittmöbelserien "Caballito Blanco" av sträckmetall i utförandet stål romboid 43x10x2,5x2, naturligt garvat läder, handvävda ulltyger och ekologiskt behandlat fårskinn.

Välkommen till Candelara, en lantlig idyll i närheten av den italienska hamnstaden Pesaro. Småstaten San Marino ligger runt hörnet, naturparken Monte San Bartolo alldeles i närheten och naturligtvis är Adriatiska havet alltid inom synhåll. Denna ort har Oscar Maschera tillsammans med sin fru Claudia Serafini valt som inspiration för sina exceptionella skapelser. Sedan mer än 30 år omnämns han i den internationella pressen som en av världens bästa och framgångsrikaste läderkonstnärer.

Inspirerande inne- och utemöbler

"Oscar kombinerar gärna läder med andra material", berättar Claudia Serafini. "Men att arbeta med sträckmetall var en helt ny erfarenhet även för honom." Där var det åter inspirationen som spelade en viktig roll. "Vi är goda vänner med den argentinske designern Nestor Perkal. Vid ett besök i hans ateljé i Paris presenterade han sin nyaste idé för oss - en sittmöbelserie kallad "Caballito Blanco".

Kall metall med varmt läder

Utkastet var baserat på Nestors argentinska rötter och vittnade om hans förbundenhet med sitt hemland. Som underrede användes ett metallgaller, som Oscar blev mycket förtjust i. Den kalla metallen i kombination med det naturliga materialet läder inspirerade honom." Därefter följde en intensiv sökning på internet efter en lämplig tillverkare av sträckmetaller. "På så vis stötte vi på MEVACO", fortsätter Claudia Serafini. "Tack och lov. För MEVACO visade sig vara den perfekta partnern för att omsätta denna idé. Oscar ville presentera metallen som ett nutida material, som särskilt väl framhäver det traditionella i hans överdrag av läder, ull och fårskinn.

Sträckmetall att användas överallt

Sträckmetallen skulle lämpa sig både för inom- och utomhusbruk. Och den måste kunna anpassas till designen. Vi bestämde oss för MEVACO, eftersom företaget snabbt och okomplicerat kunde leverera sträckmetall med exakt passform och rätta mått." Resultatet blev sittmöbler i tre olika storlekar och höjder, som har strykande åtgång och som används både som pall, småbord, fotstöd, tidningskorg och även som en modern gunghästsversion. Det är pulverbelagd MEVACO sträckmetall i utförandet stål romboid 43x10x2,5x2 som används. Som överdrag används läder, vävda tyger och fårskinn. Lädret är naturligt garvat och färgat med växtfärger. De vävda tygerna kommer från Argentina och vävs för hand i traditionella vävstolar.

Kvalitetspartner MEVACO

"Vi använder alltid material av bästa kvalitet", förklarar Claudia Serafini. "För oss är även den miljövänliga aspekten mycket viktig. Dessutom fäster vi stor vikt vid att betjäna våra kunder individuellt. Och det är särskilt lätt med MEVACO som partner. Efter att vi nu har upptäckt de otroligt breda paletten av MEVACO sträckmetaller och perforerad plåt, planerar vi redan ytterligare produkter i kombinationen perforerad plåt respektive sträckmetall och läder."

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.