Locka potentiella kunder

Med en väggbeklädnad av perforerad plåt

Corporate Design är en grundförutsättning för hållbar affärsframgång. Med denna måste verkligen vara "unique". En väggbeklädnad av perforerad aluminiumplåt skapar ett alldeles speciellt utseende. Som designelement kan den även leda kunderna genom en byggnad. Vilket är mycket praktiskt på til exempel en flygplats.

Speciellt utseende

”Feel the difference!” Med detta motto satsar det italienska företaget ParkinGO på en smart idé: flygpassagerarnas bilar placeras i ett särskilt parkeringshus medan en transferbuss tar dem till terminalen. Under tiden får de tillgång till ett antal olika serviceerbjudanden. MEVACOs perforerade plåt Rv 15-21 i aluminium spelar en stor roll i detta sammanhang. Den står nämligen för ParkinGOs speciella utseende. Hittills finns detta system på nio olika flygplatser. Arkitekten är Studio APE i Rivoli, i närheten av Turin.

Här talar vi om en verklig framtidsmarknad. Under det senaste året checkade 20 miljoner passagerare in på flygplatsen Malpensa i Milano, vilket gör den till landets näst största flygplats. Var och en av dessa passagerare är en potentiell kund för ParkinGO Malpensa och deras unika service. Eftersom det kan vara stressigt att passa tider före och efter en flygning kom man på en smart idé – flygresenärens bil parkeras i företagets egna parkeringshus och en transferbuss sörjer för att passageraren kommer fram till terminalen i god tid och på ett säkert sätt. Under tiden erbjuds resenären ett antal olika tjänster, som t.ex. snabb incheckning.

Enkla lösningar på komplexa uppgifter

”För att kunna säkra kvaliteten på dessa tjänster och garantera våra servicestationers goda renommé var det viktigt för oss att skapa ett bra visuellt intryck”, förklarar Gianluca Alessio. Tillsammans med Francesco Zannier driver han Studio APE i Rivoli i närheten av Turin. Denna arkitektbyrå är ansvarig för ParkinGOs corporate identity. ”Soluzione semplici a problemi complessi” är de båda arkitekternas slogan – dvs. enkla lösningar för komplicerade problem. ”Perforerad plåt från MEVACO har visat sig vara ett idealiskt material i detta avseende. Ett band av perforerad plåt Rv 15-21 i aluminium från MEVACO går genom hela byggnaden och följer kunderna ända från infarten i företagets parkeringshus till transferbussens hållplats”, förklarar Gianluca Alessio. ”Gästen guidas på ett tydligt sätt och får på så vis en snabb och enkel överblick.”

Interessata typer av intryck

I samband med detta använde arkitekterna från Studio APE hela den visuella potentialen hos perforerad plåt från MEVACO. ”För det första fungerar det här materialet i både inom- och utomhusmiljö”, säger Gianluca Alessio. ”Med de runda hålen ger plåten hela tiden nya visuella intryck. Det har vi utnyttjat. Vi har utgått från rummens olika egenskaper och växelvis placerat den perforerade plåten framför vita väggar eller framför glas för att få ett växelspel i det arkitektoniska formspråket. Den perforerade plåten ger därmed en enhetlig dynamik i de visuella intrycken.” På så vis realiserade de båda arkitekterna ParkinGOs slogan ”Feel the difference”: ”ParkinGOs tjänster gör livet lättare för kunderna. Denna lätthet kommunicerar vi genom den tredimensionella effekten som den perforerade plåten från MEVACO ger. Den är diskret samtidigt som den övertygar med sin klara geometri. Materialet kan andas trots att det är gjort av aluminium.”

En partner med stor flexibilitet

ParkinGO har nu nio lokala anläggningar i Italien och det är fler på gång. Även där kommer perforerad plåt Rv 15-21 i aluminium från MEVACO att stå för det visuella. ”MEVACO är en partner med stor flexibilitet”, säger Gianluca Alessio med uppskattning. ”Det spelar ingen roll om det gäller en stor beställning eller bara två eller tre plåtar – det går alltid otroligt smidigt. Det ger mig som arkitekt stor frihet.” Och med det är cirkeln sluten: kvalitet och igenkännlighet för ParkinGOs kunder, kvalitet och synergi för arkitekterna – allt tack vare perforerad plåt från MEVACO.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.