Angenämt rumsklimat trots metalltak

Ventilerad luftspalt med perforerad plåt för fasader och tak

Metalltak är en fin sak. Men luftcirkulationen måste vara garanterad. Och det utan att småkryp tar sig in i huset. Det fungerar utmärkt om man placerar perforerad plåt framför den ventilerade luftspalten. På så sätt garanteras ett angenämt rumsklimat. Helt utan oönskade gäster utifrån.

Även ett tak måste kunna andas

Finns det något alternativ till traditionella takkonstruktioner? Javisst! Av klimatskäl blir det allt vanligare med metalltak när man bygger nytt. Men det gäller att tänka sig för: fukten som stängs in mellan metallbeklädnaden och den bakomliggande konstruktionen när man bygger måste få chans att avdunsta och luften måste kunna cirkulera. Det är det den ventilerade luftspalten är till för. Men då uppstår ett nytt problem: risken att diverse smådjur väljer att flytta in. Det gäller förstås att sätta stopp sådana objudna gäster. Perforerad plåt ger ett säkert och pålitligt skydd för isoleringen. Så sätt stopp för smådjuren, utan att hindra ventilationen.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.