Livsstil och passion i pisten och på kontoret

Sträckmetall skapar en modern interiör

Stora karriärer börjar ofta i garage. Steve Jobs byggde ihop den första Apple-datorn i ett garage och världsmästaren i snowboard, Gerfried Schuller, öppnade 1991 sin första Blue Tomato-butik i just ett garage. Den ursprungliga kundkretsen som bestod av snowboard- och freestyleåkare har nu utökats med surfare, skejtare och streetstyle-intresserade ungdomar. På huvudkontoret i Schladming jobbar idag 90 personer. Självklart har ett så framgångsrikt märke även moderna kontorsutrymmen. En kombination av trä och sträckmetall från MEVACO skapar den urbana design som återkommer i alla Blue Tomato-butiker.

Modern design med sträckmetall i rombmönster

Schladming i Steiermark hör till de viktigaste vintersportorterna i de österrikiska alperna. Här hölls alpina VM 1982 och 2013 samt Special Olympics 1993 och 2017. Snowboard- och freestyleåkare kastar sig nedför pisten – ofta jobbar några av dem på Blue Tomatos huvudkontor. När det är nysnö kan det hända att ett par stolar på kontoret står tomma under förmiddagen. Därmed inte sagt att Blue Tomatos huvudkontor avskräcker folk från att komma till jobbet. Tvärtom! Kombinationen av sträckmetall från MEVACO och trä har skapat en uppfriskande och modern arbetsmiljö.

Dolda fiberdukar bakom sträckmetallen ger bra akustik

När man inredde kontoret var det viktigt att dämpa ljudnivån genom att sätta fiberdukar bakom sträckmetallen. Totalt användes 300 kvadratmeter MEVACO sträckmetall romboid 115x48x18. Denna monterades med obehandlade stålvinklar och U-profiler. Bakom sträckmetallen satte man svarta fiberdukar på träplattor för att skapa en industriell loungekaraktär och samtidigt få en djupdämpande effekt.

Sträckmetall av stål med rombmönster som är efterlackerad med klarlack

Sträckmetallen Romboid 115x48x18 med strängtjocklek 1,0 mm skapar en stil som återspeglar varumärket Blue Tomatos värden: hög kvalitet, okomplicerat och genuint. Med dessa värden inspirerar Blue Tomato kunderna att testa sina egna gränser och att ha kul på okonventionella sätt.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.