Idrotta och leva bus utan risk för skador

Skolans redskapsbod är av sträckmetall romb

Efter skolans slut kan det ibland bli ganska vilt. Men tack och lov är det ingen risk för skador. För en redskapsbod av plastbehandlad sträckmetall har inga vassa kanter. Inne i boden förvaras redskapen skyddat och torrt. Med sträckmetall romb i aluminium har man hittat det perfekta materialet.

Väl rustad för elevernas anstormning

När eleverna på Neuen Mittelschule i österrikiska Imst strömmar ut på skolgården vid skoldagens slut tar Dieter Lugsteiner det med ro. Metallarbetaren vet att verktygsboden som står i närheten är helt säker. Den starka sträckmetallen från MEVACO i antracitbehandlad aluminium (romb, 62 x 25,5 x 9,1) klarar de vildaste rastlekarna. Dieter Lugsteiner beställde plastbehandlad metall så att ingen skulle skada sig på vassa kanter. De breda maskorna gjorde det väldigt enkelt att skruva fast materialet. ”Det är toppen!” konstaterar han. ”Min redskapsbod har stått här i tre år och den är fortfarande lika stabil som första dagen. Vi valde rätt material!”

Det finns naturligtvis andra sevärdheter än denna redskapsbod av sträckmetall i Imst i österrikiska Tyrolen. Här finns exempelvis många historiska brunnar. Därför kallas också staden Imst ”Brunnenstadt”. Den som höjer blicken kan beundra den imponerande utsikten över det 2 700 meter höga berget Muttekopf.

Det är de små detaljerna som gör det

Men ibland är det inte de storslagna vyerna som avgör, utan de små detaljerna. Skolan Neue Mittelschule i Imst var tvungen att bestämma sig för var de skulle förvara alla redskap som behövs under skoldagen. Under renoveringen av skolan 2010–12 blev det tydligt att det behövdes en redskapsbod. Det fanns vissa krav. Boden måste vara väldigt stabil. Inte bara för att skolan erbjuder både klättring, skidåkning, rodel och mountainbike utan även för att eleverna ibland använder huset när de tränar.

Luftigt skydd tack vare sträckmetall

”Sträckmetallen har framför allt två praktiska fördelar”, menar metallarbetaren Dieter Lugsteiner som fick uppdraget. ”Den skyddar mot insyn och samtidigt släpper den igenom luft.” Dieter Lugsteiner hade hört talas om den perforerade plåten från MEVACO men ”sträckmetallen hade jag hittills inte använt. Jag tittade på ritningen och saken var klar. Sträckmetallen i aluminium (romb, 62 x 25,5 x 9,1, antracit) var precis vad vi behövde. Jag visste också att vi behövde plastbehandling för att undvika skador på vassa kanter. De breda maskorna gjorde det väldigt enkelt att skruva fast materialet. Eftersom det ofta förvaras snö- och regnvåta redskap i boden är det viktigt att de kan torka snabbt. Tack vare sträckmetallen blir ventilationen tillräcklig.”

Står emot det mesta

Dieter Lugsteiner är tredje generationen i familjeföretaget och han tänker satsa på sträckmetall även i fortsättningen: ”Ibland gör jag små uppdrag som denna redskapsbod och då kommer den perforerade plåten och sträckmetallen från MEVACO väl till pass. Vi har nyligen byggt om soprummet på skolan. Även då var stabilitet och ventilation avgörande och sträckmetallen kom åter till användning.” Om några elever vill använda Dieter Lugsteiners byggnad i träningen så går det alldeles utmärkt tack vare sträckmetallen från MEVACO.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.