En fullträff vad gäller säkerheten

Förbindelsebro med sträckmetall

Personskydd har högsta prioritet. Men det ska också vara snyggt. Som till exempel en modern förbindelsebro med sträckmetall. Den släpper igenom luft och ljus samtidigt som den skyddar. Ett staket av sträckmetall från MEVACO är ett säkert kort.

Aldrig offside – tack vare staket av sträckmetall

Fotbollsklubben FC Ingolstadt 04 lyckas inte bara i Tysklands division två. De ägnar sig också åt ett mycket framgångsrikt ungdomsarbete. Från U10- till U23-lagen stormtrivs spelarna på Audi-idrottsplatsen som har 15 800 platser. De kan bland annat glädja sig åt fallskyddet längs bron mellan ungdomshuset och funktionsbyggnaden. Det är tillverkat av sträckmetall från MEVACO (romb, 50 x 22 x 4, stål, varmförzinkad och pulverlackerad i efterhand). Detta personskydd är uppfört av Gebrüder Peters Gebäudetechnik GmbH. Projektledaren Martin Höfelmayr berättar: ”För att får en välbalanserad design delade vi upp sträckmetallen på fyra ramar. I mitten är de fästa med T-stänger och längst ut med plattstänger.” Det gör bron säker och elegant, precis som FC Ingolstadt på planen.

”Det är inte bara att ställa fram skorna”. Att FC Ingolstadt 04 tar denna matchkliché på stort allvar bevisas av deras många framgångar. Det gäller både den unga generationen i Bayerska ligan och de professionella spelarna i Bundesligas division 2. Fotbollsföreningen från Tysklands yngsta storstad har många hängivna fans och härifrån kommer flera tyska fotbollstalanger. De unga spelarna har många blickar på sig och här finns något annat som också tål granskning. För att ansluta ungdomshuset till funktionsbyggnaden där souvenirbutiken, omklädningsrummen, duscharna och basturna finns beställdes en nio meter lång bro.

Med säkerhet rostfri: pulverlackerad sträckmetall

Det var en utmaning för Gebrüder Peters Gebäudetechnik GmbH som utnämndes till bästa bayerska familjeföretag 2013. Martin Höfelmayr berättar: ”När en bro är så lång förändras längden upp till 2,5 centimeter mellan sommar- och vintertemperaturerna. Det var vi tvungna att ta hänsyn till. När det gällde sträckmetallen från MEVACO (romb, 50 x 22 x 4, stål, 2,0 mm med varmförzinkning och pulverlackering i efterhand) som användes till fallskyddet hade vi en annan fundering. Kommer den att förvridas i ett zinkbad på 400 grader eller håller den sig rak? Vår tveksamhet var ogrundad och metallen är nu helt rostskyddad med ca 80 µm zink.”

Staket av sträckmetall runtom för harmonins skull

Martin Höfelmayr fortsätter: ”Trots det pulverlackerade vi den också. Nu har rosten inte en chans mot sträckmetallen. Det är viktigt eftersom bron ska vara helt säker för användarna. Vi har dessutom delat upp sträckmetallen på fyra ramar som sitter fast med T-stänger i mitten och plattstänger längst ut. Så blev bron både säker och elegant. Precis som FC Ingolstadt 04 på plan. Föreningen har just förlängt sportchefskontraktet med Thomas Linke som har varit med och vunnit både VM-silver, tyska Bundesliga och Champions League. ”Det här är en förening med stor potential”, säger Linke. Och sträckmetallen från MEVACO visade sig också ha stor potential.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.