Bästa sättet att bli av med sopor på

Sopkärlsskydd i rostfri perforerad plåt

I vanliga fall är soptunnor inte precis det man föredrar att titta på. Men det går att ändra på. Med ett skydd av perforerad plåt från Creativ Line Ellipse. Sådana sopkärlsskydd behöver man verkligen inte gömma. Tvärtom. Man är stolt att visa upp dem. Eftersom de ser lika välvårdade ut som huset och trädgården.

Perfekt hantverksarbete med MEVACO

”Det fanns helt klart ett behov av den här produkten”, säger Detlef Böttcher, föreståndare på den mekaniska verkstaden på fångvårdsanstalten Remscheid, inte utan stolthet i rösten. ”Det är jättestor efterfrågan på våra rostfria sopkärlsskydd. Vid det här laget säljer vi till hela Tyskland.” För att tillverka de populära skydden använder man MEVACO perforerad plåt Creativ Line ellips EVH 8x32 i rostfritt stål med tjockleken 1,50 mm. ”Tack vare Creativ Line kan kunderna få precis den design de känner för”, fortsätter Detlef Böttcher. ”Över huvud taget lägger vi stor vikt vid kundernas önskemål. Vi tillverkar alla slags skydd för mellan en och fyra sopkärl. Dessutom går det att välja antingen lock eller luckor med magnetlås på framsidan.” Inte att undra på att sopkärlsskydden från Remscheid har blivit en sådan försäljningssuccé: ”Om du googlar sopkärlsskydd i rostfritt”, säger Detlef Böttcher, ”får du upp våra produkter bland toppträffarna, även om vi inte har köpt en massa annonsplats.” Gediget hantverk och MEVACO Creativ Line ger utdelning.

”Jag tror att alla som sysslar med hantverk ser på sin omgivning på ett lite annat sätt”, säger Detlef Böttcher, chef för den mekaniska verkstaden på fångvårdsanstalten Remscheid. ”Det är nyfikenheten som driver oss. Det och att vi vill göra världen lite vackrare.” Och det har han lyckats med: när han var ute och gick slog det Detlef Böttcher att ”folk bygger visserligen vackra staket runt sina hus och trädgårdar, men sen står det ett par fula soptunnor där och förstör helhetsintrycket.”

Sopkärlsskydd i rostfritt stål från Remscheid

Vid den här tiden hade Detlef Böttcher just klarat sitt slutprov som verkmästare och tagit över den mekaniska verkstaden på fångvårdsanstalten Remscheid. ”Tidigare hade jag arbetat som verktygsmakare inom bilindustrin och sedan som fabrikschef. När jag hade fått mitt mästarbrev tänkte jag att en av mina viktigaste arbetsuppgifter skulle bli att skapa ett gott arbetsklimat. Den mekaniska verkstaden på fångvårdsanstalten kändes som precis rätt utmaning.” Dessutom var den lagom stor och lätt att hålla koll på. Ja, ända tills den där promenaden när han fick idén till sopkärlsskydden. ”Sen gjorde vi en prototyp. Jag kände till MEVACO sedan tidigare och har alltid varit nöjd med deras produkter. Så det var självklart att beställa plåt från MEVACO till de rostfria sopkärlsskydden. Så fort vi fick den första feedbacken från kunderna förstod vi att vi hade träffat rätt. Investeringen betalade sig snabbt. Om du googlar sopkärlsskydd i rostfritt får du upp våra produkter bland toppträffarna, även om vi inte har köpt en massa annonsplats. Idag säljer vi skydden över hela Tyskland via vår webbutik www.knastladen.de.”

En hantverklig topprestation från prototyp till serietillverkning

När prototypen hade fått grönt ljus och sopkärlsskydden av MEVACO Creativ Line kom ut på marknaden kunde man dessutom låta kunderna önska fritt. ”Framgångsreceptet ligger i kombinationen av MEVACO perforerad plåt Creativ Line ellips EVH 8x32 rostfritt stål i tjockleken 1,50 mm som basmaterial och det gedigna arbete vi utför i verkstaden”, säger Detlef Böttcher. ”Mina gubbar kan det här med bockning och svetsning och bygger förstås själva ramarna också. Dessutom polerar och slipar vi, och det är ju väldigt viktigt när man arbetar i rostfritt. Då är det gott att ha ordentligt med folk. Det händer att vi får avsätta tio personer bara till själva slipningen.” Det som en gång var en sådan liten lättöverskådlig verkstad har nämligen växt sig bra mycket större. ”Tack vare sopkärlsskydden är vi nu 31 stycken”, säger Detlef Böttcher. ”Vi arbetar enligt tysk industristandard, anlitar fackpersonal och håller fortbildningar. Dessutom är arbetet i verkstaden ett led i återanpassningen till ett vanligt liv och bidrar till att fångarna efter avtjänat straff kan komma ut på arbetsmarknaden igen.”

Kvaliteten är avgörande

Det verkar som om sopkärlsskydden har varit ett riktigt lyckokast för Remscheid. Och lyckan stod dem bi i ytterligare ett avseende: ”I år fick vi en vattenskärningsmaskin”, säger Detlef Böttcher. ”Det hade stått på min önskelista länge. Nu kan vi ge våra kunder ännu personligare produkter eftersom vi kan skära in namn och logotyper på de rostfria sopkärlsskydden.” Det blir dags för Detlef Böttcher att återgå till arbetet i verkstaden. Han säger hejdå och tillägger: ”Jag kommer nog att beställa rätt mycket perforerad plåt från MEVACO Creativ Line under några år framöver!” Sen kommer han på en sak till: ”Jag har många kollegor där ute. Vi känner varandra och vet vad som gäller. Därför sysslar jag inte med prisdumpning. Vi säljer våra sopkärlsskydd till marknadsmässigt pris.” I slutändan är det alltid kvaliteten som avgör. Och den kompromissar Detlef Böttcher på Remscheids verkstad aldrig med.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.