Med säkerhet det vackraste panoramat

Terrass- och balkongräcken av perforerad plåt

Det är fantastiskt att ha en överväldigande utsikt över bergen. Men man måste naturligtvis också känna sig säker. Och säkerhetssystemet bör passa in i det totala konceptet. För detta är perforerad plåt från Creativ Line den perfekta lösningen. Den gör att terass- och balkongräckena kompletterar utsikten perfekt.

Njut av utsikten över berg och dalar

När Serge Kourtchevsky bestämde sig för att skaffa en stuga i den franska skidorten La Clusaz var tre saker lika bergsäkra som Alperna själva: han ville ha nära till sjön Annecy, till Schweiz och till Italien. Han ville kunna bygga ut så att boytan blev mer än dubbelt så stor. Och han ville ha panoramautsikt över omgivande berg och dalar. Det var här MEVACO kom in: den perforerade plåten från Creativ Line EVH 8x32 i rostfritt stål, slipad på båda sidor, är perfekt för trygga balkonger. Utseendemässigt föll valet på en perforering med lodräta och vågräta hål eftersom det återspeglar de båda huvudriktningarna i området: ”Allt strävar uppåt här, och samtidigt breder landskapet ut sig i all oändlighet”, säger husägaren och ser sig nöjt omkring.

Efter sin tid som hotellägare i den franska skidorten La Clusaz var Serge Kourtchevsky säker på att det var till den här delen av landet han ville dra sig tillbaka när det var dags att gå i pension. Det utmärkta läget i närheten av sjön Annecy i Haut-Savoie och närheten till både Schweiz och Italien var tre tungt vägande argument. Det fjärde var en alpstuga som bara skrek efter att bli renoverad och ombyggd. Tillsammans med frun började han skissa på planerna: boytan skulle fördubblas till 300 kvadrat. Bastu och hemmagym skulle göra livet ännu lite bättre. Och därute fanns ju redan potentialen för att njuta av det fantastiska skådespel som den omgivande naturen erbjuder året om. Men det skulle behövas fler balkonger och terrasser så att besökande vänner också skulle kunna uppleva panoramautsikten. En så svindlande upplevelse riskerade förstås att göra gästerna lite yra, så det var nog säkrast att sätta upp ordentliga balkongräcken.

Säkerhetssystem med MEVACO

”Vi tittade på alla möjliga säkerhetslösningar på nätet”, berättar Serge Kourtchevsky, ”och namnet MEVACO dök upp gång på gång. De hade en överskådlig hemsida som fanns på både engelska och franska, så det var inga problem med språket. Snart satt jag där och tittade på alla roliga och fantasifulla exempel på vad deras produkter hade använts till.” Serge Kourtchevsky hade bestämt sig för att sköta det mesta av planeringsarbetet inför ombyggnationen på egen hand. ”Det blev lite som en övergångsrit för mig, från ett yrkesliv som arbetsledare till en behaglig och avkopplande tillvara som pensionär. När man ger sig på ett sånt här projekt måste man förstås ta hjälp av proffs och lyssna på vad de säger – och den hjälpen fick jag från MEVACO. Deras tekniska rådgivning ställde helt rätt frågor, så kunde min fru och jag koncentrera oss på hur vi skulle förverkliga våra designidéer.”

Feng shui med perforerad plåt i rostfritt stål

Bland annat ville de satsa på feng shui, att skapa harmoni mellan elementen enligt kinesisk förebild. Inspirationen hade makarna fått från en god vän från Shanghai. ”Vattnet kommer direkt från bergen, de massiva bergen bidrar med jordelementet, för elden byggde vi en öppen spis och själva stugan är byggd av lärkträ. Det enda som saknades var metall och där valde vi rostfri plåt från MEVACO.” De bestämde sig för dubbelsidigt slipad perforerad plåt Creativ Line EVH 8x32, lodrät och vågrät perforering för att återspegla de båda huvudriktningarna i naturen.

En hållbar utsikt för njutare

”Allt strävar uppåt här, och samtidigt breder landskapet ut sig i all oändlighet”, säger Serge Kourtchevsky och tillägger: ”dessutom ser perforeringen väldigt elegant ut, det var väl lite det som gjorde att vi fastnade för den.” Själva monteringen gick lekande lätt efter att byggherren hade kommit på ett litet trick. ”Med en gnutta smörjfett, som jag i vanliga fall har till mina träverktyg, så gick det jättelätt att få plåtarna på plats”, säger Serge Kourtchevsky och ser nöjd ut. ”Och jag har inte behövt göra någonting med dem, det är bara träet som behöver strykas vartannat år sådär.” Sedan vänder han åter blicken mot den fantastiska utsikten som de amerikanska vännerna brukar beskriva som ”the million-dollar-view”.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.