När det är lätt att välja mellan kaffe eller te

Perforerad plåt med runda förskjutna hål till grindar och staket

Traditionella märkens profil kan då och då behöva fräschas upp visuellt. Då är perforerad plåt med runda förskjutna hål det rätta medlet. Grindarna och staketen till kafferosteriet Julius Meinl visar nu upp sig i modern design. Fascinationssidorna från MEVACO är fulla av kreativ inspiration. Den kända röd och vita logotypen passar perfekt in i konceptet. Därmed blir valet mellan kaffe och te lätt.

Ny intepretation av världsberömd logotyp

Nicola Pegoraro är verkligen en riktig hantverkare. Hans företag EL 2000 Impianti Elettrici i italienska Zermeghedo erbjuder kunderna nyckelfärdiga helhetslösningar, eller som han själv uttrycker det: ”När vi får ett uppdrag ser vi till att göra jobbet, oavsett om det är elgrejer som ska fixas, om något ska byggas eller det är frågan om något mekaniskt.” Den inställningen gör att han ständigt ställs inför nya utmaningar och att många av uppdragen tar tid att genomföra. Men om uppdragsgivaren heter Julius Meinl och är en välkänd österrikisk kafferostare, lyckas även Nicola Pegoraro klämma in en liten espressopaus. ”Det var det här kaffet som gjorde att jag träffade på MEVACO”, säger han. ”För runt hela Julius Meinls företagsbyggnad i Altavilla Vicentina har jag använt MEVACO perforerad plåt med runda förskjutna hål 15-21 i förzinkat stål, fria former till grindarna och rektangulära sektioner till staketet. Jag integrerade samtidigt uppdragsgivarens världsberömda logotyp och färger i designen.” Snart är kaffet uppdrucket och Nicola Pegoraro återgår till arbetet och de nya utmaningarna.

Hur är det att arbeta för en österrikisk kaffetillverkare när man bor i La Bella Italia, landet som gett upphov till både den snabba espresson och den stillsamma njutningen i en kopp cappuccino? Nicola Pegoraro, chefen på EL 2000 Impianti Elettrici, ler lite när han får frågan. ”När det är frågan om Julius Meinl, där man alltid sätter den goda smaken först, är det senza problemi”, förklarar han och smuttar på sin espresso. Redan 1862 när Julius Meinl slog upp dörrarna till sin butik vid Fleischmarkt i Wien erbjöd man en italiensk rostning. Det var lite mörkare, lite skarpare och hade en behagligt karamelliserad smak.

Hantverkare ut i fingerspetsarna

Sen kommer han till saken, för Nicola Pegoraro är en sann hantverkare som lägger ner hela sin själ i jobbet och inte har en massa tid över för småprat. Uttrycket senza problemi är över huvud taget centralt för honom och hans verksamhet. Hans företag i italienska Zermeghedo erbjuder nyckelfärdiga helhetslösningar, och då måste allt gå som på räls eller senza problemi, om man så vill. ”När vi får ett uppdrag”, förklarar han, ”så tar vi hand om allt som ska göras. Om något ska byggas eller konstrueras, då fixar vi det. Mekaniska grejer? Absolut. Elarbeten?” Nicola Pegoraro väntar lite för att se om reportern kan gissa svaret. ”Det löser ni senza problemi?” blir svaret på mycket trevande italienska.

Kaffe som kontaktknytare

Bygge, mekanik och el var precis vad man ville ha hjälp med hos Julius Meinls italienska kontor i Altavilla Vicentina. Nicola Pegoraro börjar räkna upp allt som skulle göras: ”Vi planerade och byggde byggnaderna. Och infarter både för personbilar och fotgängare, med elstyrning och porttelefoner. Sen var det staketet och elmanövrerade grindar och fler porttelefoner. Det var här MEVACO kom in i bilden. Så man kan säga att det var kaffet som förde oss samman.”

Vit silhuett mot röd bakgrund

Nicola Pegoraro tar en klunk espresso till. ”Jag hade inte hört talas om MEVACO tidigare”, fortsätter han ”och jag hade aldrig jobbat med perforerad plåt. Det var chefen på ett arkitektföretag som vi samarbetar med som tipsade mig.” Eftersom EL 2000 Impianti Elettrici även hade hand om själva utformningen hämtade Nicola Pegoraro inspiration både från MEVACOs fascinationssidor och genom att bläddra i huvudkatalogen. Han tog fram flera förslag som han lade fram för kunden. Det mest iögonenfallande staketförslaget hade rektangulära sektioner i företagets färg med den välkända logotypen i mitten. ”Det var en annan italienare, Matteo Thun, som omarbetade logotypen för några år sedan”, säger Nicola Pegoraro. ”Det var därför vi kunde ta silhuetten, som egentligen är röd, och sätta den i vitt mot röd bakgrund. Det var den lösningen som kunden gillade bäst.” Sedan kunde arbetet sätta igång.

"Senza problemi" tack vare noggrannhet

”Jag upptäckte snart”, fortsätter Nicola Pegoraro, ”att man på MEVACO är väldigt noga med planeringen så att det inte ska bli fel någonstans. I det här skedet hade vi fortfarande ändringar i huvudritningen som drog med sig ändringar av måtten på den perforerade plåten. Varje gång kontrollerade MEVACO alla parametrar igen och det tog förstås lite tid. Sen skulle vi bestämma konturen på den perforerade plåten, vilken form den skulle ha, hur många perforerade fält det skulle vara, vilken form hörnen skulle ha, kantmått och monteringshål. När det var dags att montera så lärde jag mig verkligen att uppskatta att MEVACO är så noga med att allt ska bli exakt rätt. Då funkar allt senza problemi.” Man använde MEVACO perforerad stålplåt med runda förskjutna hål 15-21, med fri form för grindarna och rektangulära plåtar till staketet. Nu är kafferasten slut och Nicola Pegoraro stjälper i sig det sista av sin espresso. Han säger hej då och återvänder till arbetet och alla nya utmaningar.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.