PerfAction erövrar "skönhetens stad"

Trappbeklädnad av perforerad plåt i stål

Också i trapphuset är detaljerna viktiga. Använder man sig då av perforerad plåt från MEVACO har man gjort allting rätt. Italienarna har ju som bekant en säker känsla för design. Det är alltså inte så konstigt att de bestämmer sig för en luftig lösning med perforerad plåt. För det syns att den trivs perfekt i "skönhetens stad". Och den trivsamma känslan är absolut ömsesidig. Det är det väl ingen tvekan om?

Skönhet är den bästa drivkraften

”La Città della Bellezza”, skönhetens stad, är italienarnas kärleksfulla smeknamn för Vicenza. Fungerar skönheten som drivkraft även för stadens hantverkare? För Michele Parma, chef för inredningsföretaget Pavitecno, råder det ingen tvekan: ”Absolut! Vi arbetar i alla fall efter principen att skapa en harmonisk förening mellan estetik och funktion. Därför lägger jag ofta ner mycket tid och energi på att hitta den perfekta lösningen.” När han renoverade hemma hos Martina Chiaruttini visade det sig att det var MEVACO som satt inne med den bästa lösningen. ”Jag hade redan lagt ekparkett i hennes lägenhet och tänkte först att det skulle vara snyggt att bygga in trappan med glas från tak till golv. Men det kändes ändå inte riktigt rätt. Det var innan jag kände till MEVACO, men när jag började leta på nätet var det just deras produkter som stod ut ur mängden och erbjöd de riktigt kreativa lösningarna.” Särskilt väl passade MEVACO perforerad stålplåt med runda, förskjutna hål 20-28 i tjockleken 2,00 mm i utförandet PerfAction och när Michele Parma visade ett foto för kunden instämde hon till fullo. ”Vi är jättenöjda med resultatet, både hon och jag”, säger Michele Parma. – Och La Città della Bellezza har blivit ännu lite vackrare.

”Här i Vicenza startade min pappa företaget Pavitecno”, säger Michele Parma, och det går inte att ta miste på hans entusiasm. ”Vi har specialiserat oss på att göra folks hus och lägenheter ännu vackrare. Vi utformar väggar och golv, både ute och inne, inreder badrum, lägger trägolv och bygger in trappor.” En passande sysselsättning för ett företag som verkar i ”Città della Bellezza”, skönhetens stad, som italienarna brukar kalla Vicenza. Och det var just en trappa det var frågan om när Michele Parma renoverade hemma hos Martina Chiaruttini. I hennes lägenhet skulle den befintliga trätrappan bytas ut.

Ljus och lätt - perforerad plåt

”Det är ingen stor lägenhet”, säger Michele Parma. ”Istället för den opraktiska spiraltrappan ville hon ha något ljust och lätt. Jag hade precis lagt ett vackert ekgolv och det var så jag fick idén att det vore snyggt att bygga in den nya trappan i glas. Men av någon anledning var jag inte helt nöjd. Så jag började fundera på om man kunde göra något i metall, kollade lite på nätet och hamnade på MEVACOs hemsida. Jag kände inte till företaget sedan tidigare, men de hade en lättöverskådlig och strukturerad hemsida och det var kul att klicka omkring och låta sig inspireras. Det var så jag hittade PerfAction och jag kände direkt att det var rätt. Det där skulle jag föreslå kunden!” PerfAction är MEVACOs teknik för att med hjälp av utstansade hål skapa logotyper, symboler, siffror och till och med bilder i olika storlekar och med en fantastisk djupverkan. Michele Parma ler. ”Jag tänkte på det där med ett foto och jag pratade med signora Chiaruttini om tekniken. Hon var lite skeptisk i början, men det visade sig att hon också hade funderat på att ha en bild på sig själv när hon badar i havet, någonstans i rummet. Men hon hade svårt att föreställa sig hur fotot skulle se ut i perforerad metall.”

Trappbeklädnad med PerfAction

Michele Parma tvivlade till en början på om lösningen att bygga in trappan i perforerad plåt verkligen skulle tillgodose kundens önskemål om något ”ljust och lätt”. ”I det läget var MEVACOs rådgivning helt perfekt. De svarade snabbt och utförligt på alla mina frågor. Till slut lät vi göra tre olika mönster som både min uppdragsgivare och jag var helnöjda med.” Nu kunde själva arbetet börja. Michele Parma bestämde sig för MEVACO perforerad stålplåt, med runda, förskjutna hål, 20-28 i tjockleken 2,00 mm och utförandet PerfAction.

Fritt svävande i rummet

”Jag ville ha tio centimeter mellan varje plåt. Då får man känslan av att plåtarna svävar i luften.” Lösningen innebar en och annan hantverksmässig utmaning. ”Trappan går runt en mittpelare och trappstegen sitter fast i innerkant. Varje trappsteg är som ett metalltråg där man lägger ner träpanelerna. Det är en ganska känslig konstruktion, så jag ville inte belasta trappan genom att montera den perforerade plåten rakt på. Tack vare MEVACOs specialtillbehör gick det att fästa plattorna i golvet och taket istället. Eftersom taket var ojämnt fick jag specialanpassa monteringselementen. Jag valde perforerade plåtar i samma bredd som trappstegen för att skapa en känsla av balans och harmoni i rummet.”

Premiär med seriepotential

Mellan själva trappan och plåtarna uppstod en tom yta. För att den inte skulle gå till spillo monterade Michele Parma en nästan osynlig dörr precis under PerfAction-bilden. ”Här funkade gångjärnen från MEVACO perfekt. Nu ska jag bygga en träbyrå som passar precis i mellanrummet och som man kommer åt via dörren i perforerad plåt. ”Hur lång tid det tog från idé till färdigt projekt?” Michele Parma ler igen: ”Ja, man kan nog säga att det tog lite längre tid än vad det skulle gjort med en vanlig trappa. Att fatta beslut, och sen detta med ljuset – det var många aspekter att ta hänsyn till. Dessutom var det första gången jag arbetade med MEVACO PerfAction, men absolut inte den sista.” Kunderna blir nöjda och ”La Città della Bellezza” ännu lite vackrare.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.