After ski-bar med väl avvägd materialmix

Takbeklädnad med svart sträckmetall

Vintersportfans tycker om både pulversnö och pulverlackerat stål. Och när de träffar på detta i after ski-baren blir dagen perfekt. Materialmixen av stenflisor, trä och sträckmetall är helt enkelt unik. Då behöver man inte alls ha varit i pisten hela dagen. I denna miljö trivs man också utan sportiga aktiviteter. Den sinnrika ljussättningen ställer allt annat i skuggan.

Behaglig after ski-kultur

Den lilla orten Sand in Taufers, eller Campo Tures på italienska, ligger i Sydtyrolen, och är omgiven av cirka 80 bergstoppar på 3 000 meter eller mer. Vintersportfansen får sitt lystmäte i skidanläggningar som Kronplatz, Klausberg och Speikboden och efter en härlig dag i spektakulära backar är de förstås sugna på en minst lika spektakulär after ski. Nere i dalen, vid den nedre stationen Speikboden har Helmuth Innerbichler varit med och skapat en extra skön atmosfär på after ski-baren Ahris. Utgångspunkten var MEVACO sträckmetall romboid 115x48x18 av pulverlackerat stål. ”Vi valde att färga sträckmetallen svart”, förklarar Helmuth Innerbichler, ”eftersom det, i kombination med en genomtänkt ljussättning, ger skidåkarna en extra go’ känsla efter en lång dags skidåkning.”

”Det går att göra massor med MEVACO sträckmetall”, konstaterar Helmuth Innerbichler ”det är ju så flexibelt.” Lika flexibelt som hans eget hantverksföretag. Innerbichler startade sin verksamhet 1979, ursprungligen som måleriföretag, i Sand in Taufers, Campo Tures på italienska, och snart kom man att erbjuda isolering och gipsväggar också. ”Det där visade sig vara väldigt efterfrågat, eftersom man idag kan bygga stora grejer på det sättet också”, säger Helmuth Innerbichler.

Tycker om utmatningar

Oavsett vem som hör av sig och vill ha något gjort är Helmuth Innerbichler aldrig sen att tacka ja till en utmaning. Och after ski-baren Ahris sorterar definitivt i kategorin utmaningar. För så fort man pratar om Sand in Taufers så kommer samtalet in på skidåkning. I regionen finns cirka 80 toppar på över tretusen meter och skidanläggningar som Kronplatz, Klausberg och Speikboden låter vintersportutövarna få sitt lystmäte. Och efter en dag i backen beger sig många av dem till after ski-baren Ahris vid den nedre stationen Speikboden. Atmosfären är varm och rustik, med en välavvägd materialmix av stengolv, träväggar och i taket MEVACO sträckmetall romboid 115x48x18 av pulverlackerat stål.

En alldeles speciell miljö

Men ett väl utfört arbete och ett lyckat resultat var inte nog för att Helmuth Innerbichler skulle bli nöjd. ”Vi tog och färgade sträckmetallen svart” berättar han. ”Sen fettade vi in den och gick över den med ett specialmedel som utlöste en kemisk reaktion. För att få ett jämnt utseende lade vi på ett gulaktigt metallskydd också. Tillsammans med den smarta ljussättningen ger MEVACO sträckmetall en mycket speciell känsla i baren.” Eftersom sträckmetallen är tredimensionell växlar färgerna mellan blått, lila och rött, beroende på var besökaren står. Inte så konstigt att en och annan blir kvar betydligt längre än de hade tänkt på after skin.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.