MEVACO sträckmetall till fasader och räcken

Flergenerationshus för mer gemenskap

Mer än två tredjedelar av alla människor över 45 år kan tänka sig att bo i ett flergenerationshus visade en europeisk undersökning som nyligen genomfördes av ett försäkringsbolag. Det finns många som aktivt engagerar sig i olika generationsboendeprojekt och ser till att denna trend också omsätts i praktiken. Målsättningen är att ingen som inte vill ska behöva leva ensam. Ett mycket bra exempel är projektet ”Wohnen am Linzerberg” i österrikiska Gallneukirchen, som började som en del av kyrkans diakonverksamhet. Företaget Metallbau Blauensteiner GmbH från Naarn i Mühlviertel stod för det mesta av arbetet. Det var ett lätt beslut att MEVACOs sträckmetall skulle användas till fasader och räcken, berättar Bettina Blauensteiner.

Ung och gammal under samma tak

”Vi anser oss vara ett modernt metallbyggföretag, som levererar tidlösa och funktionella objektlösningar i traditionell hantverkskvalitet”, säger Bettina Blauensteiner om sitt familjeföretag. Och det var just detta som efterfrågades när Evangelische Diakoniewerk Gallneukirchen skulle omsätta idén om ett flerfamiljsboende över generationsgränserna i praktiken. Boendegemenskapen ”Wohnen am Linzerberg” i Gallneukirchen utanför Linz består av 45 öppna, ljusa lägenheter med stora inbyggda balkonger, klädda med MEVACO sträckmetall med olika nätmaskor. Av dessa upplåts sjutton stycken som servicelägenheter, för vilka hyresgästerna betalar ett schablonbelopp till diakoniverksamheten. Ett enkelt och smidigt system som tilltalar såväl unga familjer som ensamstående äldre. Ett flergenerationshus är tänkt att vara en central mötesplats där ung och gammal får en chans att mötas. Därför är det viktigt att all service finns på gångavstånd. Och så är det också i huset ”Wohnen am Linzerberg”.

MEVACO som pålitlig hantverkspartner

Eftersom grönt dominerar i det lantliga Gallneukirchen ville arkitekterna att det omgivande landskapet också skulle återspeglas i bostadshuset. Detta lyckades man åstadkomma genom att använda MEVACO sträckmetall Romboid med olika nätmaskor, 45x45x5, 45x20x5, 45x20x8 och 28x13x2, alla i aluminium 2,0 mm och pulverlackerade i efterhand. Arbetet flöt på fint och utan problem, säger Bettina Blauensteiner: ”Vi känner MEVACO sedan länge. De utmärker sig genom kompetent rådgivning samt pålitlig och snabb leverans.” Inte så konstigt kanske, eftersom de båda företagen har samma grundtanke: ”Bara välutbildade medarbetare och välgenomtänkt kvalitetshantering garanterar att ett projekt kan genomföras friktionsfritt”, säger Bettina Blauensteiner.

Tradition och framtid från samma källa

Ingen kunde väl kunnat ana vilken utveckling familjeföretaget skulle få när Franz Blauensteiner grundade sin hov- och vagnsmedja 1903. Idag är företaget en tillförlitlig partner inom lättmetall- och glasbygge, stålkonstruktion och metallbearbetning. ”Vårt namn står för eleganta, tidlösa, funktionella och användarvänliga lösningar”, säger Bettina Blauensteiner, och därmed är den cirkel där MEVACOs sträckmetall finns inskriven också sluten. Det vackra materialet pryder såväl räcken som fasad och kommer att hålla för många generationer av hyresgäster. Inte konstigt att det har varit så stor efterfrågan på lägenheter i ”Wohnen am Linzerberg”. Redan ett drygt år efter byggstarten började inflyttningen i de första lägenheterna.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.