Aluminiumräcken i centrum av Wien

Säkerhet genom perforerad plåt från MEVACO och infattningsprofiler

Alla, från Robert Stolz till Falco, var överens om en sak när de sjöng ”Wien, mina drömmars stad” och ”Hello, hello, Vienna calling”. Ja, Wien kallar och inbjuder till att drömma, men inte bara kompositörer och poeter, utan även arkitekter och kreativa hantverkare. Det kan Attila Kocsi från Zalaegerszeg i Ungern intyga. I hans orderböcker hittar man ständigt uppdrag från den österrikiska huvudstaden. Vid det senaste projektet arbetade han med perforerad aluminiumplåt från MEVACO och infattningsprofiler, som bearbetades till räcken i nya bostadsrätter.

Räcken av perforerad plåt till stora bostadskomplex

”För att fylla en lucka i byggnationen i Wien skulle totalt 18 bostadsrätter med lyxiga takutbyggnader i sju våningar med en boendeyta på 1 060 m² skapas på adressen Sperrgasse. Vi fick uppdraget och monterade såväl rumsavdelare som 250 löpmeter räcke av perforerad plåt från MEVACO.”

MEVACO som partner för snabbt förverkligande

”Under planeringsfasen diskuterade vi de olika idéerna med uppdragsgivaren och arkitekten. Vi använde då alltid MEVACO-katalogen och några prover”, förklarar hantverkaren sitt tillvägagångssätt. ”När byggplanen var klar beställde vid materialet hos MEVACO. När nybyggnationen var klar så långt att vi kunde börja vårt arbete, tog vi mått på plats och gjorde en bindande beställning av materialet hos MEVACO. På Sperrgasse bearbetade vi perforerad aluminiumplåt 3,0 mm Rd 15–30 och Rg 15–36,38, pulverlackerad i efterhand och med passande infattningsprofiler GEV 30x30x3 av rostfritt stål 1,5 mm. Allt detta färdigmonterade vi sedan på byggplatsen.”

Lång relation mellan MEVACO och hantverkaren

Hantverkaren och MEVACO lärde känna varandra på en fackmässa. ”Sedan dess har mycket förändrats”, säger Attila Kocsi. ”Idag kan jag söka online och har möjlighet att när som helst få kontakt med MEVACOs specialister. Jag tycker också att de korta leveranstiderna är mycket viktiga, eftersom allting måste gå mycket snabbare än tidigare.” Detta gör att Attila Kocsi och hans team med hjälp av MEVACO är punktligt på plats även vid nästa uppdrag.

Hantverkare vinner på byggboomen

De fulla orderböckerna är ett viktigt tecken för Attila Kocsi på att tillverkningen av räckeskonstruktioner av perforerad plåt till stora byggprojekt får en allt större betydelse. Därför har han anpassat sitt hantverksföretag MA-SZIN Kft. till detta. ”Vi har både en metallbearbetningsfirma”, säger han, ”och en pulverlackeringsanläggning.” Inom metallbearbetningen tillverkar Attila Kocsi nästan allt som kan produceras av stål, ”från finmejslade smidesgrindar till moderna glasräcken. Dessutom reservdelar till industrimaskiner av toppkvalitet eller hyllsystem till klädaffärer – det finns egentligen ingenting vi inte gör. Allt tillverkas individuellt och pulverlackeras vid behov hos oss.” Det är just på grund av dessa projekt och den individuella kundservicen som MEVACO är rätt partner: ”Där får jag allt jag behöver – och dessutom väldigt snabbt.”

Tips: Skär inte till infattningsprofilerna för snävt

Förutom de tekniska kraven måste hantverkarna alltid även tänka på föreskrifter som ständigt ändras. ”Det tillkommer alltid något nytt”, vet Attila Kocsi att berätta. ”Oavsett om det gäller skyddsanordningar, normer eller statiska bestämmelser.” Som hantverkare drar han nytta av sin stora erfarenhet. ”Jag kommer ihåg vårt första försök för många år sedan att montera räcken av perforerad plåt utomhus”, minns han. ”Då fick vi betala läropengar. Vi provade med perforerad stålplåt, satte på infattningsprofiler och lät förzinka alltihop. Tillbaka fick vi deformerade sektioner med igentäppta hål. Profilerna var för snävt tillskurna, vilket gjorde att plåtarna inte hade någon möjlighet att röra sig. Sedan dess rekommenderar vi att använda perforerad plåt av aluminium eller rostfritt stål utomhus, helst även pulverlackerad – och naturligtvis att inte skära till infattningsprofilerna med för liten marginal.”

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.