Den amerikanska drömmen blir verklighet i västra Frankrike

Och perforerad plåt med såpbubblemönster är med på ett hörn!

Den amerikanska drömmen föddes på vägarna: Highway One, en av världens vackraste vägsträckor, från San Diego till San Francisco. Eller Route 66 från Chicago till Santa Barbara, den första amerikanska motorvägen med historisk betydelse. Dessa motorvägar förknippas starkt med glidarbilar som Pontiac Firebird, Chevrolet Camaro och Ford Cobra. De fantastiska vägarna finns fortfarande kvar men många av drömbilarna har gått förlorade, rostat sönder och tynat bort med tiden. Men vänta lite, alla är inte borta! På den lilla orten Vouillé-les-Marais i den franska regionen Pays de la Loire restaurerar William Ribière och Malory Bruand just såna här bilar i sitt företag Pro-V8. Och vad vore väl den amerikanska drömmen utan en diner vägg i vägg med verkstaden? Därför har de på samma gång förverkligat ytterligare en dröm med ”Le Pontiac”. Där spelar MEVACOs perforerade plåt med såpbubblemönster en viktig roll.

Originalperforering med såpbubblemönster

Man får inte vara rädd för att åka en bit om man vill besöka Vouillé-les-Marais som ligger mitt i regionen Pays de la Loire. Det har de många kunderna från hela Europa och till och med från andra sidan Atlanten ingenting emot, eftersom de hos William Ribière och Malory Bruand finner den kunskap om bilar som har gått förlorad på andra ställen. Den som är ute efter sin drömbil kan åka hur långt som helst. Och så får de se spektakulära förvandlingar i verkstaden Pro-V8: I ena ögonblicket står där en oansenlig skrothög – men så lägger William Ribière och Malory Bruand sin hand vid den och i nästa sekund har den förvandlats till en amerikansk dröm på fyra hjul. Vad säger ägaren om det? William Ribière ler. ”Vi kan väl säga som såhär, att det finns inget som Malory och jag kan plocka isär och sedan inte lyckas sätta ihop igen.” Snackar han bara om bilar här eller också om MEVACOs perforerade plåt med såpbubblemönster? För när denna perforerade plåt med såpbubblemönster hade åkt hela vägen till Vouillé-les-Marais tog mästaren naturligtvis saken i egna händer.

När gammalt blir till nytt är perforerad plåt det perfekta valet

”Le Pontiac” är en omtyckt mötesplats, inte bara för kunderna som kommer från ställen runt om i Europa och andra sidan Atlanten, utan även för lokalborna. Men särskilt ny är, eller ska vi säga var, lokalen inte? ”Föreställ er en bar helt i trä”, berättar William Ribière. ”Så såg det ut här förut.” Då krävs det såklart lite fantasi. Dagens ”Le Pontiac” imponerar med en elegant atmosfär som påminner om en bluesbar. William Ribière: ”Vi kom till en punkt där vi inte gillade det längre. Vi var ute efter något som skulle passa in i vår Pontiac-värld. Och då kom MEVACOs perforerade plåt snabbt in i bilden. Det var rätt val för renoveringen.”

Perforerad plåt av cortenstål fixar vintagestilen

En sak var säker: En man som kan plocka isär en Pontiac Firebird från 1967 och sedan sätta ihop den igen med förbundna ögon låter sig inte avskräckas av ett stort renoveringsprojekt. ”Det stämmer”, bekräftar William Ribière, ”jag har gjort allt själv, utan arkitekt eller inredningsarkitekt, och utan metallarbetare.” Han satte igång och designade baren, kapade och sammanfogade delar, tog itu med elen, satte upp belysning och gjorde allt annat som behövde göras. Dit hörde även själva inredningen, närmare bestämt den amerikanska vintagestilen från en bar på femtiotalet.

MEVACOs perforerade plåt fanns på nätet

William Ribière hade en bild av hur allt skulle se ut när det var färdigt men han behövde fortfarande få tag i allt material. ”På nätet hittade jag MEVACO”, berättar han. ”När jag klickade runt fastnade jag för den perforerade plåten med såpbubblemönster. Jag gillade den eftersom utseendet påminner om designen inom Pontiac-familjen.” Den har blivit allt kurvigare och avrundad, och från 1969 och framåt introducerades glänsande kanter och lister av krom. ”Glänsa kan även den perforerade plåten med såpbubblemönster om man bara installerar rätt belysning”, fortsätter William Ribière.

Perforerad plåt av cortenstål innebär att rosten är din bäste vän

William Ribière ville gå ännu längre. För en man som restaurerar bilar är ju rosten en ständig följeslagare. ”Det hör liksom bara till”, säger verkstadsägaren, ”och därför ville jag få med den även i baren.” Naturligtvis i modern tappning – och det är precis vad cortenstål kan erbjuda. Cortenstål är ett konstruktionsstål som inte är känsligt för väderpåverkan. Med hjälp av sulfater och fosfater bildas ett tätt och nästan ogenomträngligt oxidskikt, den så kallade patinan, som skyddar stålet mot att rosta ytterligare. ”När det kom till materialvalet fick jag hjälp av MEVACO. Det gick både snabbt och smidigt.”

Problemfri leverans och montering av den perforerade plåten

William Ribière är imponerad av samarbetet med MEVACO. ”Allt flöt på”, säger han. ”Den perforerade plåten med såpbubblemönster av cortenstål, 2,0 mm, levererades på utsatt tid och plåten var tillskuren enligt de mått som jag hade angivit. Monteringen avlöpte utan problem. Även städningen – vi befinner oss ju trots allt i en bar – är snabbt avklarad. Jag är supernöjd!” Och nöjda är även gästerna som tas om hand av ”La Boss” – Malory Bruands smeknamn. Gästerna på ”Le Pontiac” känner sig som hemma – och får i Pays de la Loire en smak av den amerikanska drömmen.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.