När en mästare inom metallarbete arbetar åt sig själv

Ett staket av perforerad plåt av särskilt hög kvalitet

Varför inte dra ut på en vandring, till exempel på vinvandringen Sachsen? På denna vandring behöver man bara följa den röda druvan som leder en från ett gott glas till nästa. Bakom höjderna i Weinböhla dyker plötsligt orten Niederau upp. Där finns inte bara Tysklands äldsta tågstation utan även ett särskilt vackert staket av perforerad plåt. Det har, som så mycket annat här, en egen historia i vilken perforerad plåt från MEVACO får spela en viktig roll.

Perforerad plåt ger ett optimalt insynsskydd

Elblandet i Dresden är ett kulturrikt hörn av Tyskland. Från Niederau är det inte långt till porslinsstaden Meißen. Om man strosar igenom staden faller blicken snart på tornkvarnen och på ett vackert staket av perforerad plåt som omger Uwe Heimanns hem. Vad han jobbar med om dagarna blir uppenbart när vi får reda på att han har byggt staketet själv. Vad fick honom att börja med metallarbete? Uwe Heimann skrattar: ”Jag lärde mig hantverket som lärling. Efter fem år fortsatte jag till mästarskolan. Sedan 2006 har jag eget företag.” Blixtsnabbt svarar han även på vår nästa fråga om vilken perforerad plåt som har använts för detta staket. ”Totalt är det 11 MEVACO hålplåtar Cross 11 av stål 1,5 mm, med sendzimirförzinkning och efterbehandling med färgen DB 703.”

Den perforerade plåten skyddar mot insyn samtidigt som den är luftig

Är det lättare att bygga staketet runt det egna hemmet om man är en erfaren metallhantverkare? Eller är det tvärtom, eftersom det känns svårt att välja rätt? Hittills har Uwe Heimann byggt så gott som alla typer av metallstaket som man kan tänka sig. I sin portfolio har han grindar och staket med tillhörande betong-, murverks- och elektronikarbeten. Även staket med insynsskydd kan beställas som helhetslösning. Om kundens önskemål är lite mer ovanliga restaurerar Uwe Heimann också historiska metallkonstruktioner. Men hur gör man då när det handlar om den egna tomten? Skiljer det sig ifrån arbeten för andra människor? Uwe skakar på huvudet och säger ”För mig är det viktigt att resultatet är det bästa”. Ett glädjande besked för hans kunder. Lika glädjande som för Uwe själv i egenskap av kund hos MEVACO. Han lyckades nämligen hitta den optimala hålplåten till sitt staket direkt. ”Jag ville ha något som lättar upp insynsskyddet”, förklarar han. ”Perforeringen Cross 11 passar perfekt för det ändamålet.”

Perforerad plåt blandat med slät plåt

Däremot hade Uwe Heimann aldrig en tanke på ett staket helt av perforerad plåt. ”Mellan plattorna av perforerad plåt från MEVACO har jag satt stora mellanplattor av slät, förzinkad plåt med en tjocklek på 1,25 mm”, berättar han. Med hjälp av två medarbetare från det egna företaget var arbetet snabbt avklarat. ”Vi är vana vid att förmontera allt i verkstaden eller att få ordning på allt på plats, beroende på situationen”, menar hantverkarmästaren och ler. ”Det är det fina med mitt yrke. Kreativiteten som behövs för varje nytt uppdrag. Det är även det som kännetecknar mitt företag. Vi är ett litet företag och vi som jobbar här trivs ihop och är flexibla i vårt arbete.”

Perforerad plåt och vin – som hand i handske

”Jag är kund hos MEVACO och precis som alltid har det gått hur smidigt som helst”, konstaterar Uwe Heimann avslutningsvis. Det glädjer oss att höra och vi kommer gärna tillbaka för att njuta av platsen där vindruvorna frodas och staketen av perforerad plåt är som vackrast.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.