Inga oönskade inkräktare

Sol- och inbrottsskydd med perforerad plåt

Inbrottstjuvar vill väl ingen ha i sitt hus. Och under varma dagar inte heller någon sol. Perforerad plåt från MEVACO skyddar på ett innovativt sätt mot båda delar. Creativ Line Ellipse filigrana design är förvånansvärt robust. Dessutom skapar den fänglsande ljusspel inne i huset.

Hjärtligt välkommen till ljusspelens hus!

För den italienska sängtillverkaren TWILS räkning har Mario Piaser skapat ett innovativt semesterhus där konsten att koppla av har fått bli den centrala inspirationskällan. ”Dag och natt” är mottot – och perforerad plåt ska omsätta det i praktiken. Den fungerar inte bara som solskydd och inbrottsskydd utan charmar även genom sin snygga design. Den är robust men ändå elegant. Så fort de första solstrålarna tittar in uppstår underbara ljusspel inne i huset. Dag ut och dag in.

Sängar och sängkläder med personlig touch hos TWILS

Namnet är en sammansättning syskonen Tiziano, Wilma, Luisella och Simone Carnielettos initialer. Och det passar ju utmärkt eftersom företagsidén bygger på personlig design och handgjorda kvalitetsprodukter. Därför ville man också ha lokaler där besökarna fick känslan av att vara hembjudna till en familj. Marzio Piaser fick en idé. Han förvandlade det som tidigare varit ett bostadshus till en sluten kub som helt och hållet dominerades av det svarta och vita i TWILS företagsidentitet. ”Associationen med dag och natt är viktig för oss”, förklarar Marcio Piaser, som hämtar sin inspiration från Le Corbusier och den österrikiske arkitekten och möbeldesignern Otto Wagner. ”Om dagen ligger byggnaden mörk. Men om natten när lamporna lyser därinne får den liv. Perforerad plåt fungerar perfekt för att få den här effekten.” Marzio Piaser satte upp perforerad plåt i specialutförande framför kubens fönster. ”Hålmönstret EVH 30x70 – 100x100 ger ett robust intryck”, konstaterar arkitekten. ”Men så fort solen skiner uppstår det fantastiska skira ljusspel inomhus.” Förutom utseendet lägger Marizo Piazer stor vikt vid den perforerade plåtens egenskaper. ”Det ger skydd både mot solljus och inbrottstjuvar, så jag rekommenderar det verkligen”, säger han. ”Perforerad plåt är både dekorativt och mångfunktionellt.” I kuben möts gästerna förutom utställningslokalen också av ett stort matbord där man lätt kan tänka sig en livlig italiensk familj i full färd med att njuta av middagen. Det råder inget tvivel om att TWILS utländska gäster bjuds på en äkta italiensk upplevelse. Precis som syskonen, som beskriver sitt företag som ”the innovator for the art of relaxation”, vill ha det.

skriv ut broschyr

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.