Fritt utformad hålplåt? Det grejar vi!
Upptäck MEVACO Product Designer

KONTAKT

  • Jolanta Gatzanis
  • Esslinger Straße 20, 70182 Stuttgart
  • +49 (0)711 9640-570
  • gatzanis@mevaco.de
  • Förfrågningar kan endast bearbetas på tyska eller engelska.
TILLBAKA TILL ÖVERSIKTEN

28.02.2015

Den perforerade plåten går i skolan

I renässansslottet Wolfenbüttel med sina fyra flyglar inryms en gymnasieskola som nu har byggts ut av arkitektbyrån petersen pörksen partner architekten und stadtplaner bda från Lübeck. Huvudidén var att skapa en tillbyggnad på tre våningar där utöver klassrummen även en skolmatsal skulle inrymmas. Arkitekten Markus Kaupert förklarar: ”Tillbyggnadens hall förbinder matsalen på entréplanet med arbetsgallerian och studierummen som eleverna kan använda helt fritt. Både i trapphuset och i studierummen användes den perforerade plåten från MEVACO (RT 5-8, stål, tjocklek 2,00 mm som pulverlackerats i efterhand).” Akustiken spelade en särskilt stor roll. ”Det blev nödvändigt att sätta upp ljudabsorberande ytor”, förklarar Markus Kaupert. Kristin Wießel som är projektledare på smidesverkstaden Metallbau Wilhelm Schulze Töchter GmbH som utförde arbetet kommenterar: ”Plåten i studierummen har en perforeringsandel på 35 % och vi har strukit fast filt på insidan för att dämpa ljudet.” Den perforerade plåten kombinerades med en inklädnad av mörk fenolhartsbehandlad kryssfaner. ”Arbetet var en utmaning”, minns Kristin Wießel. ”För trapporna konstruerade vi ett skelett av stålbetong och på det monterade vi en grund som sedan täcktes med lackerad plåt. Det handlade verkligen om specialtillverkning. Vi gjorde noggranna mätningar på plats för att alla mått skulle bli på millimetern, sedan gjorde vi ritningar som vi skickade till MEVACO. Efter leveransen monterade vi alla de obehandlade plåtarna bara för att kontrollera att allting passade. Sedan tog vi ned plåtarna igen, lackerade dem och satte tillbaka dem.” Markus Kaupert instämmer i att hans ritning förverkligades till punkt och pricka. ”Allt utfördes precis så konsekvent som vi önskade oss”, säger han. Det var mycket positivt att den perforerade plåten från MEVACO gick att kanta och foga som vanlig plåt men att den fina perforeringen gav plåten ett luftigare utseende.”

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.