Fritt utformad hålplåt? Det grejar vi!
Upptäck MEVACO Product Designer
ENKLARE ÄN NÅGONSIN:
Konfigurera perforerade plåtkassetter efter dina önskemål och beställ direkt online.
Testa Product Designer
Läs mer

KONTAKT

  • Jolanta Gatzanis
  • Esslinger Straße 20, 70182 Stuttgart
  • +49 (0)711 9640-570
  • gatzanis@mevaco.de
  • Förfrågningar kan endast bearbetas på tyska eller engelska.
TILLBAKA TILL ÖVERSIKTEN

31.03.2015

En lounge som utstrålar lugn och energi.

PerfAction från MEVACO är en ny teknik som innebär att man med hjälp av stansade hål i olika storlekar återger foton, företagslogotyper, symboler och siffror på perforerad plåt. Bilden återges med enastående djup i färgschatteringar och skuggor. Det var den här tekniken konstnären Michael Krause från Altomünster använde för att sätta sin prägel på kundloungen hos Sparkasse Dachau som inredningsarkitekten Bernhard Rückert nyligen hade ritat om. Krause är utbildad stenhuggare och har studerat både vid konstakademin Akademie der Bildenden Künste i München och vid Goldsmith College i London. Han har sedan lång tid tillbaka intresserat sig för när bild och material smälter samman. ”Jag ville inte ha en bild rakt upp och ner”, säger Michael Krause, ”det skulle inte ha återspeglat bankens image. När allt kommer omkring gör de mycket mer än att bara förvalta folks pengar efter bästa förmåga. De är faktiskt den icke-statliga inrättning som gör mest för att stödja konsten i Dachauregionen.” Genom att välja perforerad plåt från MEVACO som underlag för fotot blev det möjligt att förena två grundtankar: ”För det första är Dachau en stad vid vattnet, med många floder och många broar”, säger Michael Krause. ”För det andra är det broar på baksidan av alla eurosedlar. Så det låg nära till hands att använda den här allegorin för att sammanföra människor i bankens väntrum.” Michael Krause dök ner i sitt stora bildarkiv och valet föll till slut på Kokorosbron i närheten av den grekiska staden Epirus. En dramatiskt välvd bro som återspeglar rummets förutsättningar med en rundad vägg och två cirkelformade ingånger. Bilden bearbetades med ett speciellt datorprogram från det österrikiska företaget Fotoblech och överfördes med hjälp av PerfAction från MEVACO på fem perforerade aluminiumplåtar med en tjocklek på 2,00 millimeter. Efter pulverlackering med RAL 9010 rent vitt satte Michael Krause upp plåtarna i rummet. Christoph Zahn, marknadschef på Sparkasse Dachau, kan konstatera att satsningen har lönat sig: ”Våra kunder har fått en behaglig lounge, som både utstrålar lugn och ro och samtidigt är full av energi. Vi får många positiva kommentarer.”

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.