Fritt utformad hålplåt? Det grejar vi!
Upptäck MEVACO Product Designer
ENKLARE ÄN NÅGONSIN:
Konfigurera perforerade plåtkassetter efter dina önskemål och beställ direkt online.
Testa Product Designer
Läs mer

KONTAKT

  • Jolanta Gatzanis
  • Esslinger Straße 20, 70182 Stuttgart
  • +49 (0)711 9640-570
  • gatzanis@mevaco.de
  • Förfrågningar kan endast bearbetas på tyska eller engelska.
TILLBAKA TILL ÖVERSIKTEN

31.08.2015

En välventilerad redskapsbod med vacker alputsikt

Imst i österrikiska Tyrolen har blivit känt som ”Brunnenstadt” på grund av de många historiska brunnarna. Den som höjer blicken kan beundra den imponerande utsikten över det 2 700 meter höga berget Muttekopf. 2010–12 renoverades skolan Neue Mittelschule i Imst. Den fick en ny idrottsprofil med aktiviteter som klättring, skidåkning, rodel och mountainbike. Det krävdes en redskapsbod med god ventilation där de fuktiga redskapen och utrustningen skulle kunna torka. ”Det handlade främst om två praktiska fördelar med sträckmetallen”, berättar metallarbetaren Dieter Lugsteiner. ”Den ena är insynsskyddet och den andra är luftgenomsläppet. Jag tittade på olika mönster från MEVACO och valde sträckmetall i aluminium (romb, 62 x 25,5 x 9,1, aluminium, 2,00 mm, antracit) med pulverlackering i efterhand. Den uppfyllde alla mina önskemål. Jag visste med en gång att vi behövde plastbehandling för att undvika vassa kanter som innebär en risk för skador. De breda maskorna gjorde det lätt att skruva fast materialet.” Dieter Lugsteiner är tredje generationen i familjeföretaget och han väljer allt oftare sträckmetall: ”Vi har nyligen byggt om soprummet på skolan.” Naturligtvis var det även här viktigt med god ventilation och vi valde att använda sträckmetall.” Om några av eleverna vill använda Dieter Lugsteiners byggnad i träningen går det alldeles utmärkt tack vare sträckmetallen från MEVACO.

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.