Fritt utformad hålplåt? Det grejar vi!
Upptäck MEVACO Product Designer

KONTAKT

  • Jolanta Gatzanis
  • Esslinger Straße 20, 70182 Stuttgart
  • +49 (0)711 9640-570
  • gatzanis@mevaco.de
  • Förfrågningar kan endast bearbetas på tyska eller engelska.
TILLBAKA TILL ÖVERSIKTEN

30.09.2015

En färgklick i byn

Arkitekten Alfred Görstner har köpt en nedlagd affär i centrum av byn Arnsgrün i Vogtländischen Oberland där han har skapat ett värdshus med möteslokaler. ”Vi renoverade byggnadens grundkonstruktion och satte på ett stålbetongtak som sköt ut sex meter mot dammen. På den byggde vi träramskonstruktionen med en ekologisk grundtanke. Den behövde en skyddsbeklädnad. ”Det var då vi valde sträckmetall från MEVACO (romb, 110 x 52 x 24, aluminium). ”Jag hade redan tidigare använt sträckmetall”, berättar Alfred Görstner och nu blev det återigen det perfekta materialet. En skyddsbeklädnad måste vara ventilerad. Fördelen med sträckmetall är att det blir ökad luftrörelse i ytan utöver ventilationen. Underlaget ventileras och det är mycket bra ur konstruktionssynpunkt. Det kan inte tränga in något vatten eftersom de tvärgående maskorna går ända ner till marken. En ytterligare fördel är att sträckmetall som spänns med en lättmetallram blir stabil och håller formen. Det behövdes en erfaren metallarbetare för att utföra detta uppdrag eftersom måtten måste vara exakta så att ramar och fogar stämmer överens.” Med sträckmetall från MEVACO hade arkitekten många alternativ när det gällde färgvalet. ”Vi pulverlackerade den i en röd nyans. Byns invånare uppskattar byggnadens moderna utformning och de gillar att det kommer så många mötesdeltagare till Arnsgrün. När våra gäster kommer körande och frågar efter vägen till Gästehaus Arnsgrün får de alltid till svar att det är trähuset med den vackra sträckmetallen.”

Vår webbplats är inte optimerad för att visas i Internet Explorer. För att allt innehåll ska visas optimalt rekommenderar vi att du använder Google Chrome när du går in på våra webbsidor.

Direkt till nedladdningen stäng

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Här får du veta allt nytt om MEVACOs produkter och tjänster och kan upptäcka spännande exempel på tillämpningar

  • håll dig uppdaterad
  • upptäck alla fascinerande användningsexempel
  • var först med att få information om fina erbjudanden

Jag vill gärna prenumerera på MEVACO-nyhetsbrev och är över 16 år. Alla nyhetsbrev från MEVACO är helt gratis och innehåller allmän och teknisk information, information om evenemang samt om nya produkter och tjänster från MEVACO. Du kan avregistrera dig när som helst via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket för din anmälan till nyhetsbrev. Inom kort kommer ett mail med en bekräftelselänk att skickas till dig.